Coördinator Jelle van Kruijssen vertelt

In deze rubriek interviewen we mensen die verbonden zijn aan het LSTA. In dit bericht vertelt Jelle, coördinator Administratiemaatje bij Vrijwillige Hulpdienst in Eindhoven, over de basistraining Coördinator Geldzaken die hij onlangs heeft afgerond.

Hoe het is om een hulpvrager te zijn

Jelle van Kruijssen is coördinator Administratiemaatje bij Vrijwillige Hulpdienst in Eindhoven. Hij volgende onlangs de basistraining Coördinatorschap Geldzaken en we zijn benieuwd wat hij hiervan heeft geleerd. Jelle: ”ik heb een studie marketing en management gevolgd, maar ik krijg meer interesse in het sociale werkveld. Zo ben ik hier terechtgekomen en heb ik nu de basistraining coördinatorschap gevolgd. 

Ik vond het vooral prettig om een bevestiging te krijgen dat ik goed bezig ben. Ik heb daarbij weer meer geleerd over verwijzen en het gebruiken van het netwerk. Ook interessant is het om te horen hoe andere coördinatoren werken, en daarvan te leren. En dat in een prettige en veilige sfeer. Zo was ik in een rollenspel hulpvrager, dat liet me inzien hoe het is als je aan de andere kant zit. Hoe informatie dan soms best onduidelijk kan overkomen. Wat ik zelf lastig vind? Vrijwilligers willen graag helpen, maar soms worden cliënten beter geholpen als we ze doorverwijzen. Dan is het mijn taak als coördinator om daar een beslissing over te nemen. Prettig om in de training dit soort vragen met anderen te bespreken.

20 december 2021

Gerelateerde artikelen

Interview met Gejo Duinkerken van Gilde Vakmanschap.
Interview met Leo Böke, coördinator van vrijwilligers die burgers ondersteunen bij geldzaken, voor Buurtteam Amsterdam-West.
Monique Linthorst vertelt over haar rol als coördinator van de Vrijwillige Thuisadministratie bij Carinova in Deventer.