online sessie ‘Voor hetzelfde geld’/ PACT online in de ‘Week van het geld’

Tijdens de landelijk Week van het Geld, vond eind maart de online sessie ‘Voor hetzelfde geld’ plaats.
 
Zo’n honderd mensen vanuit initiatieven, overheid en bedrijfsleven die actief zijn op het gebied van financiële zelfredzaamheid, bekeken die dag de livestream. 
Annemarie van Gaal opende het event met een bevlogen verhaal waarin zij verschillende voorbeelden gaf hoe we alles ‘Voor hetzelfde geld’ makkelijker kunnen maken of anders kunnen benaderen.

Daarna startte de talkshow en spraken Arjan Vliegenthart (Nibud), Annemarie van Gaal, Loes van Geffen (Money Start) en Gabriëlle Athmer (Cash2Grow) met elkaar over Nederland, de cijfers ten aanzien van geld en het systeem dat voor veel mensen te complex is geworden.
 
Aan tafel twee ging het gesprek meer over de eigen invloed en wat iemand persoonlijk kan doen. Hier gaf Eef van Opdorp ons verschillende perspectieven hoe we mensen verder helpen wanneer we weten wat voor ‘geldtype’ we tegenover ons hebben. Ilhame Grinate (BuurtMoedersKracht) was samen met ervaringsdeskundige Amine el Hafid aangeschoven om toelichting te geven vanuit de praktijk. Tot slot gaf Harro Hoogerwerf (Gemeente Amsterdam) een overzicht van wat de gemeente aan ondersteuning biedt.
 
Een middag met bevlogen mensen over een thema dat vele van ons aanspreekt: ‘Voor hetzelfde geld’ een financieel gezond leven.

Klik hier om de sessie terug te kijken.

Gerelateerde artikelen

Kijk hier het inspiratiewebinar terug.