Workshop Sturen op Zelfsturing

Effectief praten is een vak en dat vraagt om oefening! Hoe kunnen jouw vrijwilligers de methodiek Sturen Op Zelfsturing toepassen om een hulpvrager beter te begeleiden?    

Op aanvraag bieden wij samen met de coachingspool Sturen Op Zelfsturing een workshop Sturen Op Zelfsturing voor vrijwilligers aan.

Duur3 uur of tweemaal 1,5 uur
LocatieIn company
Kosten€250,- ex btw met inzet van een coach samen een met getrainde coördinator
€500,- ex btw met inzet van twee coaches
Aanmeldeninfo@lsta.nl

Over Sturen op Zelfsturing

Initiatieven die hulp bieden bij geldzaken en thuisadministratie hebben een grote uitdaging: hulpvragers helpen het heft (weer) in eigen handen te krijgen.

Sturen op Zelfsturing is een methodiek die is geworteld in motiverende, oplossingsgerichte en progressiegerichte gesprekstechnieken. Het doel is om hulpvragers zo effectief mogelijk te begeleiden, zowel naar financiële (zelf)redzaamheid als een schuldenvrij bestaan.

Inzet regionale coachingspool

Ter ondersteuning bij het organiseren van bijeenkomsten of trainingen kunnen coördinatoren gebruik maken van de regionale coachingspool die de Master Sturen op Zelfsturing hebben gevolgd. De coaches zijn actief in verschillende regio’s in het land. Op aanvraag bij het LSTA kan een coach ingezet worden voor het verzorgen van een inspiratiebijeenkomst, een workshop of een hele basistraining voor vrijwilligers. Er zijn verschillende modules mogelijk. Een coördinator die zelf de Basistraining Sturen Op Zelfsturing heeft gevolgd kan samen met een coach een inspiratiebijeenkomst geven, of deze helemaal uit handen geven aan twee coaches.     

Workshop voor vrijwilligers

Tijdens een workshop gaan de deelnemende vrijwilligers eerst gesprekken met elkaar oefenen, het liefst met eigen casussen uit de praktijk. Vervolgens wordt geoefend met motiverende en oplossingsgerichte gesprekstechnieken. Daarbij wordt er een koppeling gemaakt tussen de theorie en de praktijk.

Deze twee delen kunnen gegeven worden binnen één workshop van 3 à 4 uur, of uitgesplitst worden over twee kortere workshops.

Meer informatie

Geïnteresseerd, of heb je vragen? Laat het ons weten via info@lsta.nl. We vertellen je graag meer over deze en andere trainingen, workshops en bijeenkomsten. Maatwerk is mogelijk!


Gerelateerde artikelen

Maak als coördinator in drie dagen deze krachtige methodiek eigen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.