Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van Schulden naar Kansen: weten wat werkt

25 november 2021 vanaf 08:00 - 17:00

Dit is de titel van het jaarcongres armoede en schulden van het Lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam dat op donderdag 25 november plaatsvindt. Het congres wordt gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Zet deze datum alvast in uw agenda.

Ochtendprogramma

In het ochtendgedeelte presenteert Jodi Mak, projectleider van het onderzoek, de belangrijkste resultaten en conclusies van het onderzoek. Zij gaat onder meer in op de ontwikkeling in financiële zelfredzaamheid van de deelnemers en op de succesfactoren: wat weten we nu over wat er voor wie werkt?
Vervolgens vertelt Margot Trappenburg, Bijzonder hoogleraar Grondslagen van het Maatschappelijk werk aan de Universiteit voor Humanistiek, over de toegevoegde waarde van maatschappelijke initiatieven bij het ondersteunen van kwetsbare burgers.
Nynke Tromp, assistent-professor Social Design and Behaviour Change aan de TU Delft, gaat in op de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat organisaties daadwerkelijk de stap maken naar het beantwoorden van de vraag: hoe kunnen we effectief worden?

Middagprogramma

In de middag sluiten we in kennis- en uitvoeringsgerichte sessies – samen met de onderzochte projecten – aan op de ‘lessen uit het onderzoek’.

De volgende vragen staan centraal:

  • Wat werkt er wel en wat werkt er niet bij de doelgroep?
  • Hoe kun je werken aan duurzame gedragsverandering?
  • Hoe kunnen maatschappelijke initiatieven in de praktijk succesvol werken aan motivatie
  • Hoe kunnen financiers en overheden beter sturen op het realiseren van outcome en impact door maatschappelijke initiatieven?
  • Wat is het belang van methodisch werken en wat kunnen we daarover leren uit andere domeinen?
  • Wat kunnen vrijwilligers en beroepskrachten in projecten van elkaar leren en wat is de toegevoegde waarde van gemeenschappelijk optreden?
  • Hoe bereik je met informele armoede- en schuldenprojecten zzp’ers?

Kortom: een diversiteit aan sessies die aansluiten bij de resultaten van het onderzoek.

Gegevens

Datum:
25 november 2021
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Mauritskade 63
Amsterdam, Noord Holland 1092 AD Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020 568 8711
Bekijk de site van Locatie

Organisator

HVA