Over ons

Sinds 1 januari 2018 is het LSTA een stichting, met als missie:

Het bijdragen aan een effectieve ondersteuning, van een goede kwaliteit, aan hulpvragers met administratieve en/of financiële problemen en het daartoe ondersteunen van lokale organisaties, die geschoolde vrijwilligers inzetten, mogelijk gemaakt door gemeenten en/of financiers.

Ondersteuning

Het ondersteunen van lokale organisaties/projecten die vrijwilligers inzetten voor steun bij financiële problemen en/of administratie.

Trainingen

Het organiseren van bijeenkomsten en trainingen voor lokale organisaties/projecten.

Kennis delen

Het behartigen van belangen van lokale organisaties, het uitvoeren van onderzoek en verspreiden van kennis (o.a. via de website en nieuwsbrief),

CAO

De stichting heeft een eigen salarisregeling voor de medewerkers en volgt op vrijwillige basis de overige arbeidsvoorwaarden uit de CAO Sociaal Werk.

LSTA is partner van Stichting Alliantie Vrijwillige Schuldhulp

Samen met Humanitas, SchuldHulpMaatje, het Leger des Heils, Stichting Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) en Stichting Inspraak Orgaan Turken (IOT) vormt het LSTA de Alliantie Vrijwillige Schuldhulp. Lees hier meer over het programma van de AVS.

We werken samen met:

De fondsen die het LSTA steunen zijn: Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms, Stichting COV, Stichting Marie Louise, Rabobank Foundation, Stichting Dioraphte en het Oranje Fonds.

12 k
Vrijwilligers
0 k
Hulpvragers
0 +
Organisaties
Team LSTA: v.l.n.r. Gijs, Hille, Francis en Bouwen

Verhalen uit de praktijk

Bedia Kas is vrijwilliger bij Budgetmaatjes 010 (onderdeel van alliantiepartner LSTA). Tv-programma’s als Uitstel van Executie en Een dubbeltje op zijn kant hebben Bedia op het spoor gezet van Budgetmaatjes 010. In dit interview deelt ze haar ervaring als schuldhulpvrijwilliger. Bedia vertelt wat haar drijft, waarom persoonlijke aandacht zo belangrijk is en heeft tips voor toekomstige vrijwilligers.
Sabijn Lauwerier werkt als coördinator financiële vrijwilligers bij de Tussenvoorziening in Utrecht. En sinds kort is ze ook één van de contactpersonen voor de training Sturen op Zelfsturing van het LSTA.
Alliantiepartner LSTA organiseerde namens AVS zes trainingen Sturen op Zelfsturing voor vrijwilligerscoördinatoren. Het doel is hulpvragers zo effectief mogelijk begeleiden naar financiële (zelf)redzaamheid en een schuldenvrij bestaan. Wie zijn de mensen die deze training volgen? En wat brengt het hen? We spraken hierover met deelnemer Saida Az-Aimy.

Ons bestuur

Ons projectteam

Sturen op Zelfsturing Coaches en trainers

Jaarverslagen

ANBI-status

Stichting LSTA is een ANBI.
Het RSIN/fiscaal nummer is 858326887
Kamer van Koophandelnummer: 70461562 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.