Ondernemers en zzp met schulden

22 januari 2021 – Er komt steeds meer aandacht voor ondernemers met schulden. KRO-NCRV programma Pointer maakte onlangs inzichtelijk hoe groot de problemen voor kleine zelfstandigen worden maar ook dat veel gemeenten hun hulpverlening aan ondernemers niet op orde hebben. Ondernemers met schulden kunnen complexe situaties opleveren, vooral als er ook een uitkering versterkt wordt naast de onderneming of als er een mix ontstaan is tussen zakelijke en persoonlijke schulden. Wat blijkt is dat gemeenten vaak niet voldoende toegerust zijn om deze problemen te ontwarren en de juiste adviezen te geven.

Reden voor Schouder Eronder om een werkwijzer te ontwikkelen over hoe deze hulpverlening beter ingericht kan worden. Gratis voor alle geïnteresseerden. Het programma Pointer maakt volgens ons ook duidelijk dat er een belangrijke rol ligt voor vrijwilligers. Niet alleen is de angst voor het openen van post een veel voorkomend probleem, een sparringspartner om de juiste hulp te vinden lijkt eerder noodzaak dan luxe.

Het LSTA is nog steeds geïnteresseerd om projecten, initiatieven en organisaties te spreken die successen boeken met de hulp aan ondernemers en zzp-ers. Neem contact met ons op via info@lsta.nl.

Gerelateerde artikelen

Natuurlijk heel handig een Digi-D en gegevens die aan elkaar gekoppeld zijn. Maar wat als gegevens niet kloppen en je niet meer weet binnen welke dienst deze fout is ontstaan.