LSTA Regiotour

Over de LSTA Regiotour

LSTA is een netwerk voor-en-door lokale organisaties die met vrijwilligers mensen helpen bij geldzorgen. Wij verbinden, delen kennis en ervaring en gaan waar nodig in gesprek met landelijke organisaties en de overheid. Tijdens de LSTA-regiotours brengen we coördinatoren en vrijwilligers met elkaar in contact rondom een specifiek thema. Zo leren we van elkaar en helpen we mensen met geldzorgen steeds beter.

Regiotour Risicogroepen

Hoe bereik jij groepen met een verhoogd risico op geldzorgen?

Veel organisaties die vrijwilligers inzetten bij geldzorgen hebben moeite met het bereiken van risicogroepen. Denk aan jongeren, alleenstaande moeders, mensen met een licht verstandelijke beperking of mensen met een taalachterstand. Terwijl deze groepen vaak een hoger risico lopen en juist hulp nodig hebben.

Met slimme digitale tools en een proactieve benadering kun je deze risicogroepen vinden en de drempel naar hulp verlagen. In de LSTA-regiotour Risicogroepen zoomen we in op de uitdagingen, kansen en ervaringen rondom risicogroepen. Welke risicogroepen zijn er, hoe bereik je deze groepen en hoe organiseer je passende hulp?

Coördinatoren kunnen zich afvragen of ze het juiste doen en willen weten hoe andere organisaties hier mee omgaan. Daarom brengt LSTA in vier regionale middagen coördinatoren en vrijwilligers samen om van elkaar te leren. Sluit jij ook aan in jouw regio? 

Programma

In een interactief programma gaan we met maximaal 25 tot 30 coördinatoren en vrijwilligers aan de slag. Je wordt bijgepraat over welke groepen een verhoogd risico lopen op geldzorgen. Daarnaast bedenk je hoe je deze groepen in jouw werkgebied in kaart kunt brengen. En als je ze vindt? Heb je dan een passend aanbod? We wisselen ervaringen uit en kijken met elkaar welke lokale methodes effectieve resultaten laten zien. Zo gaat iedereen geïnspireerd naar huis met nieuwe inzichten die je direct in de praktijk kan brengen. 

Vier weken na de tour organiseren we een online-terugkombijeenkomst. Alle deelnemers kunnen daar hun ervaringen delen en vragen stellen, zodat we van elkaar blijven leren. 

Praktische informatie

Data en locatie:

  •           15 oktober bij SHOUT! in Leiden
  •           17 oktober bij Vaart Welzijn in Assen
  •           22 oktober bij Cordaad Welzijn in Veldhoven
  •           24 oktober bij Wijkracht in Hengelo


Tijden:
Van 13.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Deelname is gratis voor vrijwilligers en coördinatoren. 
Aanmelden: Kies een locatie bij jou in de buurt en meld je aan via onderstaande knop!