LSTA Regiotour

Thema: Effectieve nazorg

Hoe zorg jij ervoor dat mensen na een hulptraject financieel gezond blijven? Effectieve afbouw van hulp en passende nazorg moet voorkomen dat hulpvragers terugvallen. Op deze manier houden zij ook in de toekomst grip op hun financiële situatie. Nazorg is al jaren een actueel thema. Sinds de recente halvering van het schuldsaneringstraject naar 1,5 jaar is dit thema nog belangrijker geworden. In de LSTA-regiotour Effectieve nazorg zoomen we in op kansen en ervaringen rondom nazorg. Hoe voorkomen we terugval, hoe bouw je een hulptraject af en hoe organiseer je passende nazorg? Coördinatoren vragen zich af of ze het juiste doen en willen weten hoe andere organisaties dit vormgeven. Daarom brengt LSTA in vier regionale middagen coördinatoren en vrijwilligers samen om van elkaar te leren. Sluit jij ook aan in jouw regio?

Programma

In een interactief programma gaan we met maximaal 25 tot 30 coördinatoren en vrijwilligers aan de slag. We kijken samen waar de uitdagingen van effectieve nazorg liggen en hoe we daarmee omgaan. Vanuit LSTA nemen we je mee in de nieuwe regelgeving en bespreken we voorbeelden van best practices en vernieuwende vormen van aanpak. We kijken met elkaar welke lokale methodes effectieve resultaten laten zien. Zo kan iedereen geïnspireerd naar huis met nieuwe inzichten die je direct in de praktijk kan brengen.

Vier weken na de tour organiseren we een online-terugkombijeenkomst. Alle deelnemers kunnen daar hun ervaringen delen en vragen stellen, zodat we van elkaar blijven leren.

Kom samen

Tip: kom niet alleen, maar neem een vrijwilliger of collega mee. Ervaring leert dat deelname effectiever wordt als je op weg naar huis of de dag erna nog eens doorpraat over wat je meegemaakt hebt.

Praktische informatie

Data en locatie:

  • 21 mei in Eindhoven bij Werkplaats Financiën (Tarwelaan 54)
  • 22 mei in Barchem bij Stichting Welzijn Lochem (Landgoed Morgenstern, Witzand 4)
  • 23 mei in Assen bij Vaart Welzijn (Apollopad 5)
  • 28 mei in Bodegraven bij Vota (Het Evertshuis, Julianastraat 4)

 

Tijden: Van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Kosten: Deelname is gratis voor vrijwilligers en coördinatoren.

Aanmelden

Kies de locatie bij jou in de buurt en meld je nu aan!

Over de LSTA Regiotour

LSTA is een netwerk voor-en-door lokale organisaties die met vrijwilligers mensen helpen bij geldzorgen. Wij verbinden, delen kennis en ervaring en gaan waar nodig in gesprek met landelijke organisaties en de overheid. Tijdens de regiotour brengen we coördinatoren en vrijwilligers met elkaar in contact. Zo leren we van elkaar en helpen we mensen met geldzorgen steeds beter.