Waar ben jij trots op?

Waar ben jij trots op?
Door heel Nederland zijn honderden organisaties die met vrijwilligers mensen helpen bij geldzorgen. Vaak spelen vrijwilligers een onmisbare rol. Zij investeren hun tijd en energie, waardoor mensen weer mee kunnen doen in de samenleving. Deze organisaties bezitten enorm veel ervaring en kennis. Daarom verbinden we bij LSTA deze organisaties. Zodat kwaliteiten, ervaringen en kennis met elkaar gedeeld worden.  

Elke lokale en regionale organisatie die werkt met vrijwilligers blinkt ergens anders in uit. Van het bereiken van specifieke doelgroepen en effectieve nazorg tot een goed trainingsaanbod voor vrijwilligers. Tegelijkertijd heeft iedere organisatie ook zijn uitdagingen en loop je als coördinator soms tegen ingewikkelde situaties aan.  

Inzet van vrijwilligers
Een goed voorbeeld is Budgetmaatjes010. Hans Koning, programmamanager van LSTA vertelt: “Onlangs was ik in Rotterdam op bezoek bij Budgetmaatjes010. Zij hadden wel een hele mooie aanpak. Veel taken die normaal op het bordje van een coördinator liggen, worden hier door bevlogen vrijwilligers uitgevoerd. Denk aan intakegesprekken of coaching van vrijwilligers. Op deze manier kunnen vrijwilligers doorontwikkelen en komen ze meer in hun kracht. En tegelijk vergroot dit de capaciteit enorm en zitten ze dichter op de vrijwilligers. Super dat ze deze ervaring willen delen met het netwerk!” 

Kennis en expertise delen 
Ook voor organisaties is het interessant om mee te doen. Alexander Borst, directeur van Budgetmaatjes010 vertelt: “We zijn blij dat we LSTA-partner zijn. LSTA zorgt voor een stevig landelijk netwerk. Ook hebben ze contacten met politiek en bestuur, waardoor onze invloed vergroot wordt.” 

De komende tijd streeft LSTA ernaar om bij zoveel mogelijk lokale en regionale organisaties op bezoek te gaan. Samen kijken we welke kennis, ervaring en expertise deze organisaties kunnen en willen delen. Ook kijken we op welke gebieden de organisaties verder kunnen ontwikkelen en ervaring van andere organisaties gewenst is. Op deze manier blijven organisaties zich ontwikkelen. En nog belangrijker: hierdoor worden mensen met geldzorgen steeds beter geholpen. 

Waar ben jij trots op?  
Laat het weten door te mailen naar info@lsta.nl of te bellen naar 038- 207 1417. We gaan graag met jullie in gesprek.  

Over LSTA 
LSTA is een netwerk voor-en-door lokale organisaties die met vrijwilligers mensen helpen bij geldzorgen. Wij verbinden, delen kennis en ervaring en gaan waar nodig in gesprek met landelijke organisaties en de overheid.  

Gerelateerde artikelen