Basistraining voor coördinatoren

Hoe coördineer je vrijwilligers actief binnen geldzaken op een slimme manier? En wat komt er allemaal kijken bij het aansturen van financiële maatjes of het organiseren van een financiële inloop?

Samen met het NIBUD en Humanitas ontwikkelde het LSTA deze volledige training voor coördinatoren opzoek naar een solide basis voor het coördinatieschap.

Studielast E-learning (6 modules) 12 uur en twee bijeenkomsten van ieder 3,5 uur.
Opzet 2 x drie modules e-learning en twee bijeenkomsten van 1 dagdeel.
Locatie Online platform en Eindhoven
Planning Zie agenda (of klik op locaties)
Kosten €300,- ex btw
Aanmelden Mail naar info@lsta.nl

Inhoud

Tijdens deze basistraining vorm je een volledig beeld van alle facetten die bij project coördinatie geldzaken komen kijken en raak je geïnspireerd om de werkwijze van jouw organisatie onder de loep te nemen en, indien nodig, te verbeteren.

Deze ‘blended learning’ combineert e-learning modules met twee fysieke bijeenkomsten. Online ga je in eigen tempo aan de slag met de theorie en doe je oefeningen om de theorie te koppelen aan de praktijk van jouw eigen organisatie. Zo vorm je een beeld van de keuzes die jouw organisatie maakt en jullie positie binnen het lokale speelveld. Tijdens de fysieke bijeenkomsten wissel je uit met andere coördinatoren uit het land en ontdek je dat verschillende keuzes leiden tot verschillende typen dienstverlening voor mensen met schulden en stress om geldzaken.

Na het volgen van de Basistraining voor Coördinatoren heb je:

  • Een volledig beeld van de taken die komen kijken bij de coördinatie van vrijwilligers actief bij geldzaken.
  • Kennis genomen van het verlammende effect van schulden en armoede op hulpvragers
  • Een volledig beeld van de processtappen aansturen van vrijwilligers.
  • De keuzes die jouw organisatie maakt en kan maken binnen de lokale samenwerking en wat dit betekent voor jouw rol als coördinator.
  • Kennis genomen van gesprekstechnieken als feedback geven, de fases van gedragsverandering maar ook omgaan met privacy en het meten van output en outcome.

Opzet

  1. De training begint met de eerste drie online modules. Daarin maak je kennis met de inzet van vrijwilligers binnen het sociale domein, de rollen en taken als coördinator en jouw rol binnen ketensamenwerking in jouw gemeente. Te voltooien in eigen tijd gedurende drie weken.
  2. Drie weken na de start van de e-learning komen wij een dagdeel bij elkaar om ervaringen, ideeën en tips uit te wisselen over bovenstaande onderwerpen.
  3. De training vervolgt met de volgende drie online modules: werken met vrijwilligers, werken met deelnemers en verdiepende modules over gesprekstechnieken, privacy en resultaten meten. Te voltooien in eigen tijd gedurende drie weken.
  4. Drie weken na de eerste bijeenkomst komen wij weer een dagdeel bij elkaar om ervaringen, ideeën en tips uit te wisselen over de onderwerpen in de laatste drie modules.

Startmoment

De training gaat dit jaar op 27 oktober van start.

Studielast

De online modules zijn een maand voor de start toegankelijk. Totaal kosten de modules ongeveer 10 tot 12 uur om te doorlopen. De twee groepsbijeenkomsten zijn ieder 3,5 uur (excl. reistijd).

Meer informatie

Deze training is in de lente van 2021 in pilot gegaan onder de naam “Basiscursus coördinatoren”. Vanaf het najaar 2021 is de training onderdeel van ons reguliere aanbod.

Geïnteresseerd, of heb je vragen? Laat het ons weten via info@lsta.nl! We vertellen je graag meer over deze en andere trainingen, workshops en bijeenkomsten.

Gerelateerde artikelen

Maak als coördinator in drie dagen deze krachtige methodiek eigen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.