Om terug te kijken: Webinar Collective Impact

Op dinsdag 1 maart jl. verzorgden het LSTA, Vrijwilligersacademie Amsterdam en de gemeente Amsterdam het webinar ´Collective Impact´. Het was een inspirerend webinar met meer dan 75 deelnemers, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, beleidsmedewerkers en beroepskrachten.

Na welkom door Karin Hanekroot (directeur van de Vrijwilligersacademie), vertelde wethouder Marjolein Moorman hoe belangrijk zij de rol van financiële maatjes acht. De Gemeente Amsterdam wil de komende jaren werken aan een actieplan om de inzet van financiële maatjes te versterken. Daartoe zijn ideeën uit de praktijk heel belangrijk, die de komende periode opgehaald worden.

Jonathan Broekhuizen van de HvA gaf een presentatie over collective impact, waarbij het maken van een gezamenlijke agenda de basis is. Hierna ging hij in gesprek met Hille Hoogland (LSTA) over de toepassing van collective impact.  Welke stappen zijn daarvoor te zetten en hoe kom je tot een gezamenlijke agenda? Belangrijk is om te beginnen bij de deelnemer en vanuit daar af te stemmen waar je aan wilt werken. Welke impact wil je gezamenlijk bereiken.  

Vervolgens was er een gesprek vanuit de praktijk onder leiding van Gijs Haanschoten (LSTA). Een hulpvrager vertelde over haar persoonlijke situatie, hoe zij zich gesteund, gezien en geholpen voelt.

Het webinar  eindigde met een panelgesprek met Roeland van Geuns (HvA) en Gianni da Costa (CU) en Karin Hanekroot.

Wil je meer weten over collective impact en de rol van financiële maatjes in Amsterdam? Kijk dan hier het webinar terug. De presentatie van Jonathan Broekhuizen is hier te vinden:

Gerelateerde artikelen

Kijk hier het inspiratiewebinar terug.