Corona: Verschuiving kwetsbare groepen

Dat covid-19 grote gevolgen heeft voor ons economische en medische systeem is meer dan duidelijk. Maar zo langzaamaan worden ook de maatschappelijke gevolgen steeds inzichtelijker. Verschillende onderzoeksinstituten rapporteren verhoogde risico’s in de bestaanszekerheid voor jongeren, zzp’ers en flexwerkers. Maar gelukkig worden de signalen ook opgepakt en worden er stappen gezet richting het vormen van beleid. Zo is de Alliantie Vrijwillige Schuldhulp aan het onderzoeken welke rol vrijwilligers mogelijk kunnen spelen ter ondersteuning van deze groepen.

Het LSTA is daarom op zoek naar lokale projecten, initiatieven en organisaties die ervaring hebben met het bereiken van deze groepen. Heeft u een aanpak die werkt? Dan komen wij graag in contact met u. U kunt ons bereiken via info@lsta.nl.

De Zorgverzekeringslijn organiseerde donderdagmiddag 3 december een online congres over de toenemende financiële kwetsbaarheid van jongeren. Terugkijken van de bijeenkomst kan hier.

Wilt u meer lezen over de maatschappelijke gevolgen van de coronapandemie?
Klik hier om het rapport van de Erasmus Universiteit te lezen over de maatschappelijke gevolgen van corona.
Klik hier om meer te lezen over de verhoogde risico’s die jongeren, zzp’ers en flexwerkers lopen sinds de coronacrisis volgens Sociale Vraagstukken.

Gerelateerde artikelen