Terugblik LSTA Regiotour
We kijken terug op een fantastische regiotour. Op verschillende locaties in het land kwamen we samen met coördinatoren én vrijwilligers om van elkaar te leren over effectieve nazorg.
We deelden kennis over nieuwe regelgeving en methodes. En gingen vooral met elkaar in gesprek. Wat doen organisaties aan nazorg? Wat gebeurt er in samenwerking met ketenpartners zoals schuldhulpverlening? En welke rol krijgen en nemen vrijwilligers in nazorg na schuldhulpverlening?
Nieuwe connecties
Anita Kuppens ging met nieuwe inzichten weer naar huis: “Ik leerde een hoop nieuwe informatie en ontdekte initiatieven die ik nog niet kende, bijvoorbeeld het bestaan van spaarkringen en steffi.nl. Ook was het heel fijn om op deze manier collega’s te ontmoeten.”
Hans Koning, programmamanager bij LSTA, zag mooie connecties ontstaan: “Leuk om te zien hoe mensen hun netwerk verbreden en hun ervaringen met elkaar deelden. Eén van de organisaties deelde bijvoorbeeld hoe ze mensen na een traject niet loslaten maar in contact brengen met lokale, laagdrempelige hulp van ketenpartners. De vrijwilliger gaat met de hulpvrager mee naar inlooppunten in de wijk. Zo helpen ze veel mensen ook na een traject.”
Hartverwarmende vrijwilligers en coördinatoren
“Het blijft hartverwarmend om te zien hoe vrijwilligers en coördinatoren zich inzetten voor mensen die vastlopen met geldzaken. Deze warmte kwam ook tijdens de regiotour rond het thema ‘nazorg’ naar voren. Er zijn al mooie initiatieven rond nazorg met de inzet van vrijwilligers. Maar daar waar hulpvragers soms hele trajecten doorlopen, lijkt nazorg nog geen integraal onderdeel binnen de keten. Hier valt nog winst te behalen”, voegt Gijs Haanschoten, verbinder bij LSTA, toe.
Vanuit dit enthousiasme zijn we de LSTA Netwerkgroep nazorg gestart! Wil jij ook jouw kennis delen en leren van de ervaringen van andere organisaties? Laat het ons weten via info@lsta.nl