Basistraining Vrijwilligers

Geef jouw vrijwilligers dé solide basis mee voor het duurzaam ondersteunen van deelnemers die worstelen met schulden en andere geldzaken.

Samen met het NIBUD en Humanitas ontwikkelde het LSTA deze volledige basistraining. Beschikbaar voor iedere organisatie die zijn of haar vrijwilligers graag de juiste basis meegeeft voor het ondersteunen van hulpvragers bij geldzaken.

DataOp aanvraag via Nibud
KostenPrijzen op aanvraag.
AanmeldenSite Nibud

Uit LSTA onderzoek blijkt dat de meest gehoorde motivatie om vrijwilliger binnen geldzaken te worden, is om te helpen. Maar wat is helpen en hoe sluit je goed aan als vrijwilliger bij de complexe situatie die armoede en het hebben van schulden kan zijn? In deze training maken jouw vrijwilligers kennis met de praktische zaken als het opstellen van budgetplan en het ordenen van administratie. Maar gaat verder in op inzicht in op de cognitieve gevolgen van het hebben van schulden en zorgen om geld. Onderwerpen als gedrag, geld en emotie en de werkwijze bij problematische schulden komen in deze training aanbod.

Startende vrijwilligers doorlopen op eigen tempo de online modules aangevuld met twee fysieke bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen voordat deze in de praktijk worden ingezet. Als organisatie kan je ervoor kiezen zelf de bijeenkomsten te organiseren of om contact op te nemen met het NIBUD om de bijeenkomsten uit te besteden. Aan de tweede optie zitten kosten verbonden die NIBUD voor de inzet van haar trainers in rekening brengt.

Tijdsinvestering

Deze blended learning bestaat uit 2 groepsessies van 3,5 uur en 8 individuele online lessen. 

Meer informatie

Geïnteresseerd, of heb je vragen? Kijk op de site van het Nibud of neem contact met ons op via info@lsta.nl! We vertellen je graag meer over deze en andere trainingen, workshops en bijeenkomsten.

Gerelateerde artikelen

Voor coördinatoren thuisadministratie, financiële inloop en financiële coaching