Belastingdienst hervat invordering belastingen

Iedereen die nog vorderingen heeft openstaan bij de belastingdienst ontvangt in deze periode per vordering weer brieven van de Belastingdienst (zie planning hieronder). De belastingdienst gaat deze vorderingen de komende tijd weer oppakken. Om burgers en ondernemers meer ademruimte te geven tijdens de uitdagende coronaperiode was de invordering van openstaande belastingaanslagen gepauzeerd. Nu de economie weer goed opgang is en de steunmaatregelen zijn afgebouwd pakt de belastingdienst de invorderingen weer op.

De kans dat dit ook voor jouw deelnemers geldt is natuurlijk reëel. Het kan dus ook zijn dat als er meerdere vorderingen opstaan een deelnemer een aardige berg blauwe enveloppen op de deurmat vindt. Het is dan ook goed om vrijwilligers hierop te wijzen. Mochten er vragen spelen bij deelnemer en vrijwilliger dan kunnen zij gratis terecht bij de belastingtelefoon (0800-0543). Daarbij is het goed te realiseren dat er bij sommige deelnemers waar veel vorderingen openstaan een behoorlijke stapel brieven binnen kunnen komen. Een vrijwilliger kan helpen samen de brieven te openen, vragen te verzamelen en zo nodig contact te leggen met formele hulpverlening.

De vooraankondigingen van de terugvorderingen belastingen vallen vanaf 23 september op de mat. Daarna wordt de invordering als volgt opgestart:

  • Vanaf 7 oktober 2021 worden herinneringen verstuurd.
  • Vanaf 5 november 2021 worden de aanmaningen verzonden aan burgers en ondernemers die eerder een herinnering hebben ontvangen.
  • Vanaf 7 januari 2022 worden dwangbevelen verstuurd.
  • Vanaf 21 januari kan de Belastingdienst dwanginvordering inzetten als er nog betalingsachterstand is en er geen regeling is afgesproken.

Kijk voor meer informatie in de brief die de belastingdienst naar het LSTA stuurde.

Gerelateerde artikelen

Vanuit de samenwerking met de Alliantie Vrijwillige Schuldhulp (AVS), is veel materiaal ontwikkeld dat door coördinatoren gebruikt kan worden bij de inzet van vrijwilligers geldzaken.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.